Gästbok

Johan Åkesson skrev 2015-09-11 08:50
Då har man gått från 0 cerifikat till 4 på ett år!
Tack Daniel, Pelle och Eva-Karin för fantastiskt engagemang och djup kunskap.
Nu skall det dykas.
Plogen skrev 2015-08-06 11:46
Hej alla dykvänner i Pocketdivers Jag tänkte berätta lite om dykhelgen i Smögen 24/7-26/7 som jag deltog i tillsammans med dykare från Pocketdivers och Aquatica i Limhamn.
Denna Välorganiserade resa har satt djupa spår i min dykaresjäl, stora öppna sår som endast kan läkas med nya dykäventyr runtom i Sverige eller någonstans i världen, frågan är när nästa skall skal ske.
Fredagen 24/7
Min Blivande buddy på resan och resekompis Per Gunnarsson hämtar upp mig hemma i Billeberga för avresa till Smögen-dyk på Smögen. Denna resa på 5 timmar passera på ett fentag. Jag och Per upptäcker att vi har liknande intresse och bakgrund i yrkeslivet. Jag har äran att ha en sonar/ekolod specialist samt dykarkeolog som chaufför. Hoppas han inte tröttnade på alla mina frågor. Vi lunchade och bunkrade förtäring till kvällens grillning på Ica i Smögen innan vi anlände till dykcentret.
Väl framme i Smögen runt 13:30 packade vi ur bilen och inkvarterade oss i rummet tillsammans med 4 andra dykare, vår reseledare Peter Nander, gruppens proffsfotograf Jan Gassne, Thomas Bengtzen, Magnus Pettersson och i rummet bredvid inkvarterades Jocke Nilsson och Ulf Kline.
Vi delades in i dykpar enligt nedan Peter, Jan; Jocke, Ulf; Magnus, Thomas; Per och Tommy
Dyk 1 ”Södra Buskär” Båtdyk
15:00 satt alla i dykbåten omklädda för avfärd till Södra Buskär detta dyk var mycket fint vatten temp 15°C max djup 30m vi gick ner till 30m för att sedan sakta mak ta oss upp till 5m för säk stopp. Detta var ett härligt väggdyk sikt 10m, där vi såg torsk, hummer krabba mm, 53 minuter av njutning.
Vid ankomst till dykcentret var det enkelt att utföra vård av utrustning man har placerat ut stora kar med färskvatten för att skölja utrustningen i, karen med färskvatten är så stora att man kan hoppa i med dräkt på sig och skölja ur saltet. Det bör också nämnas att det finns ett speciellt kar för kameror och annan känslig utrustning.
Den stora verandan vid bryggan rymmer bord och bänkar, Torkställningar med gott om plats för att hänga upp dykdräkter och annan utrustning, gott om hängare för BCD och dykdräkter. Efter materielvård, inlämning av dykflaskor för fyllning och ombyte var det självservering av kaffe, te, saft och mackor i matsalen, ingår i priset!
I anslutning till matsalen finns en dykshop som accepterar betalkort.
Dyk 2 ”Kanalen ” Landdyk
18:30 äntrade vi det 18° vattnet direkt från dykcentrets strand och simmade ut i kanalen, i kanalen är det strömt och grunt så vi ytsimmade ca 40 meter innan vi lugnt följde slänten ner till 24m djup . I sakta mak beundrade vi klippväggen o dess invånare i skrevor och vrå. Här fick vi också se torsk, hummer krabba sjöstjärnor mm, 39 minuter av ren njutning. Per berättade att han fick sig ett härligt skatt när han såg mig bubbla sönder Jans motiv, jag uppmärksammade inte honom 8 meter upp när jag undersökte en intressant skreva under honom. När vi tog oss igenom kanalen tillbaka till stranden fick vi så stark motström att vi var tvungna att vila oss genom att hålla fast i stenar och annat bråte. Alla kom i land välbehållna o glada förvisso fick en dykare ta landvägen då han tydligen avskyr mot-strömt vatten.
Väl tillbaka på dykcentret blev det gott kaffe och korvgrillning och dyksnack med det glada gänget.
Dyk3 ”Viken ” Nattdyk Landdyk
22:57 hoppade vi i vattnet direkt från dykcentrets Brygga och viken är grund och mycket växtlighet. Denna natt hade vi ett mysigt dyk på 40 minuter, vatten temp 17°C max djup 6m vi låg på ca 4-5m och i sakta mak tog oss fram längs klippväggen vi fortsatte ca 30m förbi kistan som markerar udden och därefter vände tillbaka till bryggan. Denna natt sov två av sex dykare väldig gott och då Jan och jag snarkade l duet vi delade ju våningssäng.
Lördag 25/7
Frukost avnjöts 8:00 där serveras en härlig frukost som kan tillfredsställa de flesta kräsna dykare. Kaffe/te med hembakt grovt bröd leverpastej och gurka yoghurt o flingor satt gott en bra start på en lång dykdag.
För att göra denna historia kortare så listar jag upp övriga helgens dyk.
11:00 Dyk 4 Likskär Båtdyk Naturdyk, klippvägg 30m.
12:30 Lunch Härlig kycklinggryta med Bulgur o grönsaker.
15:00 Dyk 5 Måkholmen Båtdyk Naturdyk, klippväggar etager 30m.
18:00 Dyk 6 Holländare berget Naturdyk, klippvägg 25m.
20:00 Grill buffé med tillbehör möed mad och mycket mad som skåningen säger.
21:00-- Kvällspromenad på Smögenbryggan innan vi gick till sängs
8:00 Frukost
Dyk 7 ”Kanalen ” Landdyk.
För dom som kände för att ta ett dyk innan hemfärd, vilket man ju gjorde, denna morgon hade vi mycket lite ström i kanalen lite sämre sikt än tidigare dyk. Ett mysigt avslutningsdyk innan hemresan.
12:00 Lunch
13:00 Hemfärd
Jag vill tacka alla mina nya dykvänner som jag fick lära känna på denna fantastiska helg, Inte minst vill jag tacka Peter Nander för hans trevliga iniativ till resan och samarbete med Smögen dyk och dess trevliga personal.
Jag rekommenderar alla ”glada” dykare att hänga med på dessa trevliga dykhelger
Med vänlig hälsning
Plogen
Magnus Wilhelmsson skrev 2015-08-03 14:21
Första båtdyket, för min del, gick till "Skorstensvraket" utanför Lomma med Pelle och WA.
Trevlig tur med trevliga dyk-kollegor, som gav mersmak. Nästa dyk blir; onsdagsdyk på Ön.
Ser jag fram emot!
Clark Kent skrev 2015-07-05 18:31
Det var en härlig dag med wa. Härliga dyk kamrater och två Goa dyk alltid gutt att klämma ett par tuber .😃👍mvh jerry
Karsten Lindström skrev 2015-07-05 10:51
Två bra dyk WA 7/4 mycket trevligt,vraket Charlotte Amalie och Lastpråmen vilka stora torskar
På Lastpråmen säkert 1,2 m.
Per Gunnarsson skrev 2015-07-04 18:15
Tack alla inblandade för två mycket trevliga dyk med WA idag. Vädret går inte att klaga på och inte storleken på torskarna heller.
Air skrev 2015-06-26 09:06
Nu ska vi slå klackarna i taket på midsommarafton i Turbo !
air
Hyning skrev 2015-06-25 10:34
Trevlig och informativ hemsida, mycket bra att se förslag på dykningar beroende på sällskapets storlek.i like so much

Eva-Karin skrev 2015-06-15 13:39
Tack alla ni som i helgen uppmärksammade att vi firar 30 års jubileum i vår butik. Tusen tack för presenter och blommor, det värmer och sporrar oss vidare.
Tommy skrev 2015-06-07 23:01
Hej alla Dykvänner

Tänkte att jag skulle skriva lite på hemsidan det var ett tag sen.

Jag vill nämna att Förra Lördagen var Piotr Angelo, Jerry och Jag o dök i Örkelljunga stenbrott

Vi startade med ett fint kvällsdyk vid 21:30 ca 1 timme gled vi runt i stenbrottet innan vi tog ett strandhugg. Vi värmde upp oss med grillad korv och kaffe. Vid 23:30 äntrade stenbrottet för ett avslutande natt-dyk. Vi fick se mycket kräftor Abborre och gädda denna härliga natt, ni kan se Piotrs Film på FaceBook.

Idag var vi på plats igen i Örkelljunga Piotr hade med sin väninna Mariola som ville dyka i stenbrottet och jag hängde på, vi hade ca 5 meter sikt och extra kul var att Mariola fick se ett stim Abborar som nyfiket hälsade på oss på 9 meters djup. Efter dyket åkte grillen fram och vi svedde Piotrs goa korvar och kaffet och kakan med vispgrädde smakade underbart Tackar Piotr för Lunchen.

Örkelljunga stenbrott är mycket populärt dyk ställe Denna dag uppskattar jag till minst 30 dykande Besökare så det var lite trångt att parkera

På återseende

Plogen

Freddy skrev 2015-05-19 21:00
Grottdyksträning i Mexico (Jan-2015) Måste ses på stor skärm med bra högtalare!
Klipp ut vimeo-länken här och klistra in i en webbläsare
https://vimeo.com/127544508
Eller youtube (samma video, men inte lika bra kvalité)
https://www.youtube.com/watch?v=kQyekjC5URY
..glöm inte att slå på full HD
Freddy skrev 2015-05-19 20:52
Här är lite filmer som jag klippt ihop men glömt att lägga upp här. Hoppas man kan lägga länkar här på Gästboken.
Ön, Limhamn (Okt-2014)
https://www.youtube.com/watch?v=nST_8PK2PBY
Eva-Karin skrev 2015-05-17 12:11
Vi har 30 års jubileum i år och firar det med 30% på allt i butiken den 13 och 14 juni mellan kl.10.00 och 14.00.
Gäller även det som beställes från Mares, Suunto och Waterproof.

OBS endast dessa dagar. Kan inte kombineras med andra erbjudande och gäller priser från riktprislistan.
Jerry skrev 2015-04-07 19:22
Ja det var mycket bra väder .Ett toppen dyk Tordräkten var tät så det blev vatten kvar . Så Tommy , Micke och piotr kunde dyka😊. Mvh Clark kent , påsk korvarna var finemang plogen👍
Tommy Olsson skrev 2015-04-06 21:50
Vill tacka Jerry Piotr och Micke för en fin söndag i Örkeljunga vi fick ett 50minuter långt dyk i 5 gradit vatten Micke tränade avvägning och det gick riktigt bra han hälsade på kräftorna på botten då och då men där imellan imponerade han. Vi hälsade på Gäddan såg skymtel av abbore, sikten var god ca 10m men den har varit mycke bättre. Vi avslutade den soliga vårdagen med en grillad sluring och eftersnack.
på återseende
Plogen
Kommande händelser